Ymmärrä asiakkaitasi, johda asiakaskokemustasi

Asiantuntijamme bloggaavat asiakaskokemuksen mittaamisesta, kehittämisestä ja johtamisesta, asiakasymmärryksen kasvattamisesta sekä organisaatiokulttuurin, ostopäätöksiin, myyntiin ja asiakaslojaliteetin liittyvistä aiheista.

Tutustu ratkaisuihimme


 

Kirjoitukset ajalta kesäkuu 2018

Mitä miehet ostavat?

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Outi Myttynen
Sales Executive & Marketing Specialist, WheelQ

Eräs kiinnostavimmista mutta samalla haastavimmista kohderyhmistä myynnin ja markkinoinnin kannalta ovat 31–49-vuotiaat miehet. He ovat kiinni työelämässä, usein nousujohteisella uralla, joten rahaa on käytettävissä. Toisaalta monilla on myös asunto- ja autolainaa sekä muita sitoumuksia, jotka vähentävät käytettävissä olevia varoja. On myös vaikkapa lasten harrastuksia ja puolison toiveita, mikä monipuolistaa tuon ikäisten miesten kulutuksen kirjoa sen kaikkein perinteisimmän – elektroniikan, moottoriajoneuvojen, matkustelun ym. – ulkopuolelle.

Mutta mistä hankinnoista 31–49-vuotiaat miehet todella päättävät kotitalouksissaan? Mikä heitä kiinnostaa? Pitävätkö perinteiset stereotyypit yhä kutinsa, vai ovatko miehet alkaneet kiinnostua tuotteista ja palveluista, joiden markkinointiponnistukset on totuttu kohdentamaan naispuolisille kuluttajille?

Tutkimme miesten ostopäätöksiä yhdessä asiakkaamme Viasatin kanssa, jonka asiakaskunnasta suuri osa edustaa tätä kohderyhmää. Koko tutkimusraportin pääset lukemaan tästä.