Ymmärrä asiakkaitasi, johda asiakaskokemustasi

Asiantuntijamme bloggaavat asiakaskokemuksen mittaamisesta, kehittämisestä ja johtamisesta, asiakasymmärryksen kasvattamisesta sekä organisaatiokulttuurin, ostopäätöksiin, myyntiin ja asiakaslojaliteetin liittyvistä aiheista.

Tutustu ratkaisuihimme


 

Kirjoitukset ajalta maaliskuu 2018

Miksi myyjä ei myy? Osa 3 – Mitä tehdä, kun ostopäätöstä ei vain synny

torstai 15. maaliskuuta 2018


Harri Ikonen
Sales Director, WheelQ

Blogisarjamme käsittelee yhtä myynnin esimiestyön vaikeimmista tilanteista: kun myyjä ei syystä tai toisesta onnistu tehtävässään.

Sarjan aiemmassa osassa käsiteltiin myyjän keinoja parantaa suoritustaan myyntiprosessin loppumetreillä. Joskus käy kuitenkin niin, ettei asiakas saa tehtyä ostopäätöstä, vaikka ratkaisut ja hyödyt on käyty läpi aivan oppikirjan mukaan. Tällöin myyjältä vaaditaan entistä suurempaa aktiivisuutta ja systemaattista myynnin loppuvaiheen arviointia.

Esimiehen rooli on tässä tapauksessa käydä myyjän kanssa läpi päätöspuhelu ja miettiä jo valmiiksi eri skenaarioita, joita puhelussa voi tulla vastaan. Hyvin valmistautunut ja valmennettu myyjä kykenee reagoimaan oikealla tavalla asiakkaan vastauksiin, jolloin myyntiprosessi ja tarjottu ratkaisu pysyvät relevanttina asiakkaalle.

Voit lukea kaikki ratkaisumme kerralla lataamalla artikkelin Miksi myyjä ei myy?

Miten ostopäätöksiä voidaan analysoida?

torstai 8. maaliskuuta 2018

Tommi Huuska
CEO, WheelQ

Varmasti jokainen yritys haluaa tietää, mikä saa asiakkaat ostamaan heidän tuotteitaan ja palveluitaan. Mutta mitä tekijöitä ostopäätösten taustalla todella piilee?

Ostopäätöstä tehdessään asiakas miettii – tiedostaen tai tiedostamatta – ”Valitsenko tämän vai tuon auton, teleoperaattorin tai kahvipaketin? Oliko asiointi kahvilassa miellyttävää, täyttyivätkö tarpeeni ja osattiinko minut kohdata oikealla tavalla?” Koska ostopäätökset ja kokemukset syntyvät aina yksilön pään sisällä, ostopäätösten analysointi tapahtuu väistämättä epäsuoran tiedon varassa.

Tässä blogissa pureudun ostopäätösten analysoinnin ongelmiin. Aiemmin olemme bloganneet ostopäätöksistä, tai itse asiassa ”ostopäättämättömyydestä”, hiukan eri näkökulmasta.

Voit myös lukea kerralla koko artikkelin Kyselytutkimuksilla kiinni ostopäätöksiin.