Ymmärrä asiakkaitasi, johda asiakaskokemustasi

Asiantuntijamme bloggaavat asiakaskokemuksen mittaamisesta, kehittämisestä ja johtamisesta, asiakasymmärryksen kasvattamisesta sekä organisaatiokulttuurin, ostopäätöksiin, myyntiin ja asiakaslojaliteetin liittyvistä aiheista.

Tutustu ratkaisuihimme


 

Kirjoitukset ajalta huhtikuu 2018

Miksi myyjä ei myy? Osa 4 – Kun hyvän myyjän tulokset kääntyvät laskuun

torstai 19. huhtikuuta 2018


Harri Ikonen
Sales Director, WheelQ

Blogisarjamme käsittelee yhtä myynnin esimiestyön vaikeimmista tilanteista: kun myyjä ei syystä tai toisesta onnistu tehtävässään.

Sarjan aiemmissa osissa käsiteltiin esimiehen keinoja vauhdittaa uuden myyjän suoriutumista sekä myyjän keinoja parantaa suoritustaan myyntiprosessin loppumetreillä ja edistää asiakkaan takkuavaa päätöksentekoa.

Joskus myyntitulosten laskun taustalla onkin myyjän motivaation rapautuminen – syystä tai toisesta. Tällöin kissa on nostettava pöydälle, mieluummin heti kuin kohta. Koska motivaatio ja into ovat kaikki kaikessa, kannattaa pohtia eri keinoja herätellä niitä uudelleen, esimerkiksi laajentamalla myyjän työnkuvaa. Jos myyjältä puuttuu sisäinen palo, voi olla molemmille osapuolille parempi, että hän siirtyy toisin tehtäviin. Taikatemppuja kun ei valitettavasti ole.

Voit lukea kaikki ratkaisumme kerralla lataamalla artikkelin Miksi myyjä ei myy?

Ostopäätöksen anatomia

torstai 12. huhtikuuta 2018


Antti Rahtu
CTO, WheelQ

Isoa ostopäätöstä ei ole helppo tehdä – tämän tuskan jokainen myyjä tunnistaa. Perinteisesti päätöksentekoprosessi on jätetty ostajalle, mutta mikään ei estä myyjää auttamasta asian suhteen. Alkuun pääsee, kun tuntee hiukan ihmisen päätöksenteon anatomiaa, jotta osaa tarjota apua oikealla tavalla.

Myyjät voivat hyödyntää monenlaisia tekniikoita, joilla vauhdittaa ostopäätöksen syntymistä. Tässä blogissa luetellaan viisi uutta tekniikkaa, jotka kokemuksemme myyntityöstä on osoittanut varsin tehokkaiksi.

Voit lukea kaikki ratkaisumme kerralla artikkelista Ostopäättämättömyys.

Tiedonkulku ja tiedon hyödyntäminen – asiakaslähtöisyyden avaimet

torstai 5. huhtikuuta 2018


Tommi Huuska
CEO, WheelQ

Digitalisaation myötä asiakkaasta on tullut kuningas, ja yritykset selviytyvät vain sopeutumalla uusiin vaatimuksiin. Asiakas on opittava tuntemaan paremmin, ja asiakasarvon merkitys omassa liiketoiminnassa on ymmärrettävä. Koko organisaatio on käännettävä asiakaslähtöiseksi.

Yritykset törmäävät monenlaisiin ongelmiin istuttaessaan asiakaslähtöisyyttä organisaatioonsa. Ehkäpä tärkeimmät asiakaslähtöisen toimintatavan juurruttamisen edellytykset ovat tehokas tiedonkulku ja tiedon hyödyntäminen.

Tietoa on kerättävä reaaliaikaisesti ja jaettava oikeassa muodossa oikeille henkilöille. Myös selkeä palaute ja palkitseminen konkretisoivat jokaiselle muutoksen toivottua etenemistä. Ihannetilanteessa muutoksesta tulee organisaatioon jatkuva prosessi, joka tukee paitsi työntekijöiden motivaatiota ja onnistumista, myös esimiestyötä ja johtamista.

Voit lukea ratkaisumme kokonaisuudessaan artikkelistamme Jalkautuksesta pysyvään muutokseen.